Inclusieve musicallessen in Arnhem West.
Inclusieve musicallessen in Arnhem West. Foto:

Kinderen met beperking
ook een podium bieden

ARNHEM - Om ook kinderen met een beperking een podium te bieden, starten Stichting Talent Ontwikkel Plaats Arnhem (Stichting T.O.P.-Arnhem), het Johanna Kinderfonds en De Vloer, school voor podiumkunsten een nieuw musical initiatief in Arnhem West in de vorm van inclusieve musicallessen. 

Het Johanna Kinderfonds uit Arnhem zet zich in voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen en jongeren tot 25 jaar met een lichamelijke beperking. Stichting T.O.P.-Arnhem wil podiumkunst voor iedereen in de regio toegankelijk en bereikbaar maken. Deze twee stichtingen zochten contact met De Vloer en dit resulteerde in een herstart van inclusieve musicallessen onder de noemer ‘inclusieve musical’. De cursus wordt afgesloten met een voorstelling in Theater De Leeuw in Arnhem.

De lessen zijn reeds gestart en zijn bedoeld voor kinderen zonder óf met beperking. Ze worden gegeven in 't Huukske in de wijk Lombok. Kinderen tussen de 8 en 14 jaar die dol zijn op dansen, zingen en toneelspelen, kunnen zich nog aanmelden. Een proefles is gratis en instromen kan nog in maart. Info: devloer.nu/cursussen/musical/inclusie-musical-voorstelling