Bewoners Waalstaete worden verrast met een fleecedeken met de tekst ‘Warmte is het mooiste dat je kan delen’.
Bewoners Waalstaete worden verrast met een fleecedeken met de tekst ‘Warmte is het mooiste dat je kan delen’. Foto:

Locatie Waalstaete Arnhem van het gas af: forse besparing van 222 ton CO2 per jaar

ARNHEM - Pleyade en Vivare hebben de handen ineengeslagen en ervoor gezorgd dat locatie Waalstaete in Arnhem is overgegaan op een duurzame warmtevoorziening van Vattenfall. 

Met het aansluiten op het warmtenet is er geen gas meer nodig voor het verwarmen van het pand en het water. "We verbruikten bij Waalstaete zoveel aardgas dat hierbij per jaar 277 ton CO2 vrijkwam. Door de aansluiting op het warmtenet, besparen we 80% ten opzichte van gas. Dit is een besparing van 222 ton CO2 per jaar", aldus Bas Leijser, projectmanager vastgoed bij Pleyade. 

Voor Vivare staat duurzaamheid hoog op de agenda. Als pandeigenaar/verhuurder wil Vivare de centrale verwarming graag inruilen voor stadswarmte. "Zo zorgt Vivare er mede voor dat de bewoners van Pleyade er warm én groen bijzitten. Mooi om te zien dat dit nu gerealiseerd is", aldus Eric Angenent (directeur-bestuurder Vivare).



Waalstaete is de zesde locatie van Pleyade dat geen gas meer gebruikt of alleen voor het verwarmen van het gebouw. Vanuit de Green Deal heeft Pleyade zich verbonden aan de CO2doelen voor 2030 en 2050. Momenteel is de organisatie druk met de CO2-routekaart om zo te kijken welke stappen er nog meer gezet kunnen worden.