Start Wijkacademie Vitale Verbindingen

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - De Wijkacademie van Vitale Verbindingen gaat dinsdag 29 maart weer van start in Arnhem-Zuid. Aftrap om 14.30 uur met het openingsthema ‘Uitleg van de ABCD-benadering, werken voor de wijk vanuit de wijk’ in samenwerking met Rijnstad. Deze feestelijke opening is zowel voor professionals als buurtbewoners. Na afloop kun je onder het genot van een hapje en een drankje, verzorgd door de Wereldvrouwen, verder met elkaar in gesprek.

“De Wijkacademie van Vitale Verbindingen is een optelsom van wat we voorheen de Zomerschool en de Wijkschool noemden en de trainingen die we faciliteren. Vanuit de Wijkacademie zien we mogelijkheden om samen te werken met andere partijen, zowel aan de kant van de GGz als aan de kant van het Sociale Domein en burgerinitiatieven.”

Met een team van ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en buurtbewoners is voor de komende maanden een uitgebreid workshopprogramma gerealiseerd. “Het gaat hierbij om positieve herstelgerichte workshops voor buurtbewoners en professionals waarin leren van en aan elkaar centraal staat.” 

Op het programma van de Wijkacademie staan workshops als Lifestyle, Praktische tips lifestyle, Stigma, Praktisch aan de slag rondom stigma, Ontdek je talent en een Talentenmarkt. Alle workshops vinden plaats in De Madser aan de Burgemeester Matsersingel 10 in Arnhem. Aanmelden kan via wijkacademie@vitaleverbindingen.nl of via tel. 06-36348498. 

www.vitaleverbindingen.nl