Maatjes Regio Arnhem zoekt vrijwilligers

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Zoek jij betekenisvol vrijwilligerswerk en wil je je inzetten voor een ander? Word Maatje. De werkzaamheden binnen de verschillende maatjestrajecten van Maatjes Regio Arnhem zijn divers en ‘op maat’. 

“Het ‘er voor iemand zijn’ is waar het in eerste instantie om gaat. Daarnaast zoek je samen met de deelnemer naar de gewenste invulling van jullie contact. Soms ben je praktisch ondersteunend, dan weer bied je een luisterend oor of onderneem je samen activiteiten. Met jouw ondersteuning help jij mensen weer een stapje verder. “

 Zelfregie

Het uitgangspunt van het maatjesproject is om mensen de regie over hun eigen leven te laten behouden en zo nodig het deelnemen aan de maatschappij weer tastbaar te maken. “Onze deelnemers zijn door verschillende gebeurtenissen in het leven kwetsbaar geworden of in een isolement geraakt. Door een juiste match tussen vrijwilliger en deelnemer, wordt het weer mogelijk om deel te nemen aan de maatschappij. Door een maatje van een deelnemer te zijn ontstaat er een vertrouwensband, waardoor er een positieve verandering in iemands leven kan plaatsvinden. Dat maakt dat iemand weer meer zelfstandig in het leven staat.”

Als nieuwe vrijwilliger bij Maatjes Regio Arnhem volg je een basistraining. Daarin krijg je handvatten voor het werken aan een doel met deelnemers en leer je hoe om te gaan in verschillende situaties. Naast deze basistraining biedt Maatjes Regio Arnhem nog meer trainingen en bijeenkomsten aan.

Voor meer informatie neem contact op met tel. 026-3272266 of via maatjes@swoa.nl.