Luisteren naar de gids.
Luisteren naar de gids. Foto:

Winterwandeling onder
begeleiding van een gids

ARNHEM -  Stichting Natuurcentrum Veluwe verzorgt op 19, 23 en 27 februari en 2 en 5 maart een winterwandeling. Met na afloop een kop wintersoep.

Een winterwandeling blijft altijd verrassen. Sporen van het wild. De schaapskudde op de heide (de eerste lammetjes zijn net geboren). Plukjes haar, maar van welk dier? Als de bomen kaal zijn, zie je pas hoe groot een nest van een vogel kan zijn. In de verte misschien een ree waarnemen. Het kan tijdens de winterwandeling met een natuurgids van Natuurcentrum Veluwe. 

De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deelnemers worden verzocht een halfuur voor aanvang van de wandeling aanwezig te zijn. Trek stevige schoenen en warme kleding aan. Een verrekijker meenemen wordt aangeraden. De wandeling gaat door als er minimaal 10 deelnemers zijn. Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede (een zijweg van de N224, provinciale weg Arnhem-Ede). 

Deelname aan deze winterwandeling, inclusief soep, kost 12,50 euro, kinderen van 8 t/m 12 jaar 10,00 euro. Voor deelname is reserveren noodzakelijk. Dit kan via  www.natuurcentrumveluwe.nl.