De gemeente Arnhem geeft ondernemers opnieuw uitstel voor het betalen van gemeentelijke belastingen.
De gemeente Arnhem geeft ondernemers opnieuw uitstel voor het betalen van gemeentelijke belastingen. Foto:

Uitstel van gemeentelijke belastingen

ARNHEM - De gemeente Arnhem geeft ondernemers opnieuw uitstel voor het betalen van gemeentelijke belastingen. Het gaat om de onroerendzaakbelasting en de rioolheffing. Wethouder Financiën Ronald Paping: "Ook al lijkt het einde in zicht, de coronacrisis is nog niet voorbij. Ondernemers die het moeilijk hebben, willen we zo opnieuw helpen."

Het gaat om de in januari, februari en maart 2022 opgelegde aanslagen onroerendzaakbelasting en rioolheffing. Het uitstel geldt tot 1 september 2022. Daarna volgt er een betalingsregeling, in zes maandelijkse termijnen tot 1 maart 2023.

De gemeente besloot vorig jaar ook al tot uitstel voor het betalen van belastingen voor ondernemers. Daar werd zo’n 180 keer gebruik van gemaakt. In totaal ging dat om een bedrag van bijna 3,2 miljoen euro. Van dit bedrag stond op 26 januari 2022 nog bijna 0,7 miljoen euro aan vorderingen open; de overige 2,5 miljoen euro hebben de ondernemers intussen betaald.

Wethouder economie Jan van Dellen, "Corona heeft nog steeds een flinke impact en veel ondernemers hebben het financieel zwaar. Daarom blijven we ondernemers waar mogelijk ondersteunen." Ondernemers kunnen dit uitstel van betalen aanvragen vanaf 1 maart 2022. Vragen over ondernemen en corona en het aanvragen van uitstel: www.arnhem.nl/ondernemersdesk en kies voor 'Regelingen en hulp voor ondernemers'.