Beeld bij tentoonstelling Van Links naar Rechts. Werk van Carel Willink, Wilma met Kat (1940) Collectie Museum Arnhem. (Foto: Peter Cox)
Beeld bij tentoonstelling Van Links naar Rechts. Werk van Carel Willink, Wilma met Kat (1940) Collectie Museum Arnhem. (Foto: Peter Cox) Foto:

Presentatie drie nieuwe exposities

ARNHEM - Bij de heropening van Museum Arnhem zijn drie nieuwe tentoonstellingen te zien: Tenminste Houdbaar Tot, Van Links Naar Rechts en de educatieve presentatie Open.

Van Links Naar Rechts Een nieuwe kijk op een eeuw neo-realisme (13 mei – 23 november 2022). De tentoonstelling Van Links Naar Rechts biedt een nieuwe kijk op een eeuw neo-realisme, waarbij de invloed van politieke spanningen in het Interbellum zichtbaar worden. De economische crisis van 1929 en de machtsovername van Hitler in Duitsland in 1933 raakten ook de kunst en de kunstenaars in Nederland. Door deze periode van politieke polarisatie verdwenen vooral sociaal geëngageerde en activistische kunstenaars voor lange tijd uit de kunstgeschiedenis.  

Tenminste Houdbaar Tot (13 mei 2022 – 9 januari 2023). Kan kunst veranderen hoe mensen omgaan met de aarde? Klimaatverandering, natuurbehoud en milieuvervuiling zijn onderwerpen die steeds meer mensen in Nederland bezighouden. Tenminste Houdbaar Tot toont de verschillende manieren waarop kunstenaars vanaf de 17de eeuw tot nu de natuur verbeelden. Welke verhalen vertellen de landschappen, stillevens, planten en dieren over de relaties tussen mensen en natuur door de eeuwen heen? 

Open (13 mei 2022 - 2024). Met de presentatie Open geeft Museum Arnhem een impuls aan de educatieve traditie. De op beleving gerichte presentatie biedt bezoekers een verdiepende kijkervaring en nodigt hen uit werken op verschillende manieren te ervaren en deze ervaringen actief met elkaar te delen.