Als het aan Stichting NOW! ligt, komt er in de regio een monorail. (Foto Kevin. B.)
Als het aan Stichting NOW! ligt, komt er in de regio een monorail. (Foto Kevin. B.) Foto:

Stichting NOW! wil 'nieuw elan in de stad'

Vestiging TU Arnhem, museum en conferentiecentrum

ARNHEM - In 2011 richtte Arnhemmer Jelle van der Meer (84) Stichting NOW! op. Doel: maatschappelijke vernieuwingen in Europa, in Nederland en dichterbij huis, in Arnhem. "Gewoon door het aandragen van goede plannen, met de bedoeling dat deze ook tot uitvoering komen!" Ook voor Arnhem heeft Van der Meer een plan opgesteld.

"In dat plan pleiten wij onder andere voor de oprichting van een Technische Universiteit in Arnhem, gericht op nieuwe energie. Zo’n universiteit is echt nodig en zorgt voor kennis-opbouw en werkgelegenheid." 

Conferentiecentrum

Verder ijvert Stichting NOW! voor de bouw van een internationaal hotel/conferentiecentrum voor overleg tussen (EU)overheden, instanties én bedrijfsleven over energievraagstukken. 

"Om, mede in het licht van de klimaatdoelstellingen 2050, spijkers met koppen te slaan en te komen tot meer Europese samenwerking." 

Museum

"We willen bovendien in dat centrum een museum vestigen over energie van vroeger, nu en in de toekomst. En we willen in dat museum 150 oude bolides presenteren én aandacht vragen voor het vervoer met nieuwe groene energie over weg, water en door de lucht." 

Verder ziet NOW! graag de aanleg van een modern en geheel groen openbaar vervoersnetwerk tussen Arnhem en Nijmegen. "Denk aan de eerste Monorail van Nederland of het gebruik van trolleys die met accu’s ook op plekken komen waar geen bovenleidingen zijn."

Voor meer informatie over het plan en de stichting, kijk op de website www.betterworldnow.nl