SpijkerZwam zoekt versterking

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - De oesterzwammen bij SpijkerZwam groeien en dus is het team op zoek naar versterking. Lijkt het jou leuk om mee te helpen een circulaire product te produceren en verder te ontwikkelen? Het BuurtBaanBureau Spijkerkwartier verbindt mensen die werk zoeken met werk in de wijk. Zo willen ze bijdragen aan een inclusieve wijk.

Met de elektrische bakfiets wordt bij instanties en bedrijven in Arnhem koffiedik opgehaald. Vervolgens wordt met het koffiedik een substraat gemaakt voor de kweekzakken van oesters. Deze zakken worden opgehangen in de kweekruimtes in Dazo (Spijkerstraat 125). Als de zwammen zijn volgroeid, worden ze geoogst en geleverd een verschillende horecagelegenheden. 

De kweekzakken die zijn ‘uitgewerkt, worden vervolgens geleegd in het wormenhotel en leveren een rijke compost op. Een mooi circulair proces waarbij het belangrijk is om secuur en hygiënisch te werk te gaan. 

De werkzaamheden van de vrijwilligers bestaan onder meer uit het ophalen van koffiedik, substraat maken, oogsten, wegbrengen van oesterzwammen. Maar ook het bijhouden van de social media, het optimaliseren van de techniek, het geven van workshops en het ontwikkelen van producten (denk aan bitterballen of soep). Woonachtig in (of rondom) Spijkerkwartier is een pré. 

Spijkerzwam zoekt vrijwilligers die 1 of 2 maal in de week een aantal uur (2 tot 6 uur) willen werken. Belangstelling? Meer info of stuur een motivatie naar Roel Hilderink, tel. 06-29228823 of roel@buurtbaanbureau.nl. 

Andere vrijwilligersvacatures

Op www.vrijwilligerscentralearnhem.nl vind je o.a. een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving. Ook in deze tijd al aan de slag? Vink dan ‘Geschikt in Coronatijd’ aan bij de zoekopdracht.