Afbeelding
Foto:

Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs

ARNHEM - Vrijdag 11 februari vindt de uitgestelde uitreiking van de vierde Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs plaats. De feestelijke bijeenkomst begint om 16.00 uur in de raadszaal van het Arnhemse stadhuis.Tijdens de bijeenkomst  zullen de drie genomineerden over hun project vertellen.

Stichting Ortus/Kweekland, prijswinnaar van de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2020, zal verslag doen van de besteding van de prijs voor de aanleg van een voedselbos. Een onafhankelijke jury heeft de drie nominaties uit zeventien inzendingen geselecteerd. De jury bestaat uit Frank Croes (voorzitter, programmamanager Circulaire Economie HAN en adviseur duurzame transitie), Petra Souwerbren (directeur Natuur en Milieu Gelderland) en Grieta Spannenburg (milieukundige en meteoroloog).

De prijs -een cheque van vijfduizend euro- moet worden aangewend om het ingediende plan of initiatief daadwerkelijk te realiseren of verder uit te bouwen. De prijs wordt ter beschikking gesteld uit het Fonds van Dirk dat gevuld wordt door personen, organisaties en bedrijven die het gedachtegoed van Dirk en/of duurzame projecten en initiatieven een warm hart toedragen. Bovendien krijgt de winnaar 500 Arnhems Hert aangeboden door de organisatie Arnhem Hert.

Een duurzame wereld 

kan niet wachten

Dirk Zeldenrust, in 2017 op 62-jarige leeftijd overleden, was een Arnhemse wereldverbeteraar bij uitstek. Om Dirk's gedachtegoed en dadendrang in ere te houden heeft een aantal getrouwen rond Dirk, de Club van Dirk, het initiatief genomen de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs in het leven te roepen met als doel duurzame activiteiten en projecten in Arnhem te stimuleren. Een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon of organisatie die - net als Dirk - onderkent dat een duurzame wereld niet kan wachten.

De genomineerden zijn: Zwerfafval opruimen; Heel Arnhem Schoon
Bijenproject; Natuurcentrum Arnhem;
Bladafval fermenteren en mulchen; BuurtGroenBedrijf.