Thijs de Bruin.
Thijs de Bruin. Foto:

Arnhemmer volgt project 'Jouw Bloeddruk De Baas'

ARNHEM - Thijs de Bruin uit Arnhem heeft een te hoge bloeddruk en besloot hier met hulp van de Hartstichting wat aan te doen en deed mee aan het project 'Jouw Bloeddruk De Baas'. 

Vijftien deelnemers met een hoge bloeddruk hebben 10 weken lang onder begeleiding aan een gezonde leefstijl gewerkt om zo hun bloeddruk te verlagen. Met dit project wil de Hartstichting laten zien dat je zelf veel kunt doen om je bloeddruk te verlagen. Vier deelnemers zijn gedurende deze 10 weken gevolgd met de camera, waaronder De Bruin. Bekijk het filmpje op www.hartstichting.nl.
De Bruijn (51) woont met zijn vrouw en dochter in Arnhem. Hij is sportief maar in 2013 kwam hij in het medisch circuit terecht. "Toen kwam ik er achter dat mijn bloeddruk verhoogd was. Ik heb echter nooit klachten gehad naar aanleiding van mijn verhoogde bloeddruk. Onlangs heb ik een klein herseninfarct gehad en is afgesproken dat er iets moet gebeuren aan mijn bloeddruk. Ik wil geen medicatie slikken en zag het programma van de Hartstichting als een kans om aan mijn bloeddruk te werken." De Bruijn is gezonder gaan eten en rustiger gaan sporten. "Deze zomer ga ik de Matterhorn beklimmen, heb vertrouwen in mijn lichaam."