Start campagne 'Hulp bij geldzorgen'

ARNHEM - De gemeente Arnhem wil dat inwoners met geldzorgen, de juiste weg naar hulp kennen en die stap naar hulp ook durven te zetten. Daarom loopt van januari tot en met maart 2022 de campagne ‘Hulp bij geldzorgen’. Met de campagne hoopt de gemeente ook het taboe dat rust op het hebben van schulden te doorbreken. 

Voor de campagne gebruikt de gemeente vooral portretten van inwoners die weten wat het betekent om geldproblemen te hebben. Ook hebben professionals meegewerkt van organisaties die hulp bieden bij geldzorgen zoals Goed Geregeld Arnhem, het sociaal wijkteam en Opr€cht. De komende 3 maanden zijn herkenbare campagnebeelden te zien op driehoeksborden, op abri’s, in de Arnhemse Koerier, op social media, wijkwebsites en in wijkkranten. Ook zijn er drie filmpjes gemaakt waarin drie ervaringsdeskundigen hun verhaal delen. 

De campagne loopt tot en met de Week van het Geld, laatste week maart. Door de coronacrisis krijgen steeds meer huishoudens te maken met financiële problemen. Een campagne om inwoners op mogelijke hulp te wijzen, kan ervoor zorgen dat mensen eerder die hulp vragen zodat grote problemen voorkomen worden. De eerste stap naar hulp bij geldzorgen is gratis via gemeente Arnhem. Op de webpagina www.arnhem.nl/geldzorgen kunnen Arnhemmers met geldzorgen snel de juiste weg vinden.

De campagne is vooral gericht op huishoudens, maar ook Arnhemse ondernemers met geldzorgen kunnen aankloppen bij de gemeente, namelijk bij het loket Geldzaken & Ondernemers. Dit loket biedt financieel advies en hulp bij schulden. De hulp die de gemeente biedt is gratis. De gemeente hoopt dat ondernemers door deze ondersteuning hun bedrijf toch voort kunnen zetten, ook als het financieel even niet zo goed gaat.

Jongeren met schulden kunnen terecht bij Opr€cht. Deze organisatie zet zich in om schulden bij jongeren te voorkomen en op te lossen.


De buddy's van Opr€cht, vaak zelf ervaringsdeskundig, spreken op straat jongeren aan, maar gaan ook online op zoek naar jongeren met financiële problemen. Ze kennen de weg naar de instanties en helpen jongeren bij het oplossen van hun financiële problemen.


Video uit de campagne: https://www.youtube.com/watch?v=b-D3nsAMO0w