CHAMOS uit Arnhem kreeg een bijdrage uit het fonds Music Support Gelderland.
CHAMOS uit Arnhem kreeg een bijdrage uit het fonds Music Support Gelderland. Foto:

Steun voor Arnhemse popmuzikanten

Music Support Gelderland krijgt vervolg

ARNHEM - In het najaar van 2020 startten het Prins Bernhard Cultuurfonds en Poppunt Gelderland een nieuw laagdrempelig fonds voor ambitieuze artiesten uit Gelderland: Music Support Gelderland. 

Het eerste jaar kwamen er zo’n 250 aanvragen uit de hele provincie binnen en zijn er 45 acts ondersteund met een totaalbedrag van 41.900 euro. Wegens succes wordt de regeling vervolgd en kunnen ook Arnhemse producers, bands, singer-songwriters, hiphopacts en andere popmuzikanten vanaf nu weer een aanvraag doen bij Poppunt Gelderland.

Met de bijdrage van Music Support Gelderland kunnen Gelderse artiesten gericht toewerken naar de volgende stap in hun carrière. Denk aan audio- en video-opnames, coaching, het ontwikkelen van een innovatief liveconcept of het inhuren van professionals. Poppunt Gelderland is blij om te mogen melden dat de regeling in 2022 wordt voortgezet: “Het fonds stelt popmuzikanten in de gelegenheid om aan hun muziek te werken, ook nu veel andere inkomsten door corona zijn weggevallen. Bovendien is gebleken dat een bijdrage van Music Support Gelderland de kansen van Gelderse acts bij andere fondsen vergroot, omdat cofinanciering vaak een voorwaarde is”, aldus Douwe Esschendal.

Sinds 12 januari is het loket van Music Support Gelderland geopend en kunnen artiesten hun plan indienen via www.poppuntgelderland.nl, waarna een commissie van professionals uit de muzieksector de aanvragen bekijkt. In 2022 vinden er zes aanvraagrondes plaats en is er in totaal 36.000 euro beschikbaar vanuit het Cultuurfonds.

www.poppuntgelderland.nlArtiesten in actie

In de online talkshow #supportyourlocals laten verschillende ondersteunde artiesten zien wat ze met de bijdrage hebben kunnen doen. Imke Loeffen van Poppunt Gelderland spreekt hierin met rapper Sidney Shane, r&b-zangeres Wynonna Stoové, technoproducer Thimo Konings, hardcoreband VAIN LOUIE en commissielid Twan Spierings van Astrant Ede. De uitzending is live opgenomen vanuit de grote zaal van Luxor Live en is te bekijken op www.arnhemlive.nl.

Gelders initiatief 

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en wordt ondersteund door partners als De Nieuwe Oost. Poppunt Gelderland heeft één simpel doel: muzikaal talent in Gelderland echt verder helpen. Dit platform ondersteunt artiesten uit alle hoeken en genres met kennis, netwerk, speelplekken en exposure. Dat doen ze met steun van de poppodia Luxor Live (Arnhem), Doornroosje (Nijmegen), Gigant (Apeldoorn), de Provincie Gelderland en heel veel andere partijen.

www.poppuntgelderland.nl