Gratis proefles yoga. Lees: Gratis proeflessen bij Yogapoint.
Gratis proefles yoga. Lees: Gratis proeflessen bij Yogapoint. Foto:

Cursus 'Leer het heelal kennen'

Cursus 'Leer het heelal kennen'

ARNHEM - 'Leer het heelal kennen' is een cursus over sterrenkunde. De cursus beslaat zes maandagavonden en wordt gegeven in de Wasserij aan de Molenbeekstraat 26a in Arnhem. Aan de orde komen onderwerpen als sterren en planeten, zwarte gaten en de oerknal. 

De cursus heeft plaats op de maandagen 7, 14 en 21 februari en 7, 14 en 21 maart, steeds van 20.00 tot 22.00 uur. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Bij mooi weer is er een excursie naar de sterrenwacht in Zevenaar. Informatie en aanmelden: info@nivon-arnhem.nl of via docent H. Meuter, tel. 026-3615861 of hmeuter@hotmail.com.

Zoektocht naar familie Van Sante

ARNHEM - Op de hoek van de Gravenstraat/Boulevard Heuveling in Arnhem was ooit kapsalon Van Sante gevestigd. Huub Verweijen wil graag in contact komen met een of meerdere kinderen uit dat gezin. Hij denkt dat Frans en Toon mogelijk nog te traceren zijn in Arnhem en omgeving. Tonny is lang geleden naar Engeland verhuisd. Wie meer weet kan een bericht sturen naar haver6521@gmail.com. 

Gratis proeflessen bij Yogapoint 

ARNHEM - Yogapoint Arnhem aan de Looierstraat 54 in Arnhem heeft de deuren weer geopend. Om te vieren dat de yogastudio weer open kan en gezamenlijke studiolessen weer mogelijk zijn, kunt u bij Yogapoint Arnhem t/m 31 januari een gratis proefles volgen. Aanmelden is mogelijk door via yogapoint.nl. 

Belangstellenden kunnen kiezen uit de stijlen Yin, Hatha, Vinyasa, Anusara, Kundalini, Restorative en Yin Yang Yoga. De actie geldt voor alle nieuwe bezoekers van Yogapoint Arnhem e.a. Bestaande klanten kunnen gratis een introducé meenemen. Bezoekers aan de studio dienen over een geldig Coronatoegangsbewijs (CR-code) te beschikken, anderhalve meter afstand te houden en een mondkapje te dragen (niet tijdens de les zelf). Alle lessen worden ook online aangeboden zodat iedereen deze ook vanuit huis kan volgen. 

Workout op hoofdpodium Luxor Live

ARNHEM - Sportcentrum Indoor Action en poppodium Luxor Live presenteerden op woensdag 19 januari samen een gratis online livestream workout vanaf het hoofdpodium van Luxor Live. "Omdat de deuren van Luxor Live nog even gesloten blijven voor publiek en Indoor Action graag iedereen - ook de mensen die nog even niet naar de sportschool kunnen of willen komen - in beweging wil krijgen, sloegen de twee Arnhemse partijen nu de handen ineen, met als gezamenlijk doel: Arnhem weer een beetje fitter maken", aldus de initiatiefnemers. Het 55 minuten durende online X-FIIT workout werd live uitgezonden op het online livestreamplatform Arnhem Live. Meer info: www.arnhemlive.nl.

Spraakmakers

ARNHEM - Wat heeft Schumann te maken met de intelligentie van bomen? Wat heeft Haydn van doen met fair pay? Wat op het eerste gezicht onverenigbaar lijkt, blijkt toch met elkaar te maken. Spraakmakers is een gloednieuwe reizende concertreeks die klassieke muziek combineert met verhalen van nu.
Spraakmakers verbindt de stem van bekende meestervertellers Pierre Bokma, Jade Olieberg en Ramsey Nasr met de muziek van Nederlandse topensembles. Samen smeden zij prikkelende verhalen over de wereld van vandaag en bijpassende klassieke muziekwerken tot één nieuwe vertelling. Tegelijkertijd verteld én gespeeld, als een theatraal muziekverhaal. De Vlaamse theatermaker Lucas De Man is flamboyant gastheer en betrekt het publiek tijdens een theatrale avond die vele verrassingen kent. Spraakmakers is voor iedereen die het verhaal en de betekenis zoekt in klassieke muziek. Donderdag 24 maart in Musis Arnhem. Aanvang 19.30 uur.