Weesboompjes herplanten

REGIO - In Lingewaard hebben al 50 zogeheten weesboompjes een nieuwe plek gevonden om uit te groeien. 

Weesboompjes zijn kleine boompjes die op hun oorspronkelijke plek geen kans hebben om verder uit te groeien tot volwassen bomen. Inmiddels wachten nog zo’n 3000 jonge bomen en struiken op zo’n kans. Vrijwilligers planten op 22 januari een deel daarvan op het kasteelterrein in Ressen - onderdeel van Park Lingezegen. 
Bomenhub Lingewaard de Veldschuur verzamelt jonge weesboompjes en struikjes die op een verkeerde plek stonden, met de bedoeling ze ergens anders een tweede leven te geven. "Samen oogsten we de jonge boompjes uit de natuur. We verzamelen ze in een bomenhub, delen ze uit en herplanten ze. Met als resultaat een miljoen of meer extra bomen in Nederland", aldus de organisatie.

Wil je meehelpen met planten? Meld je aan bij www.meerbomen.nu als vrijwilliger. Heb je veel ruimte, bijvoorbeeld groot grasveld of weiland, laat het weten! Meld je aan bij bomenhub@lingewaardnatuurlijk.nl als je op eigen terrein aan de slag wilt. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer, en hoeveel boompjes je wilt planten.