Audrey Hepburn wandeling

ARNHEM - Ter ere van de bijzondere actrice (en voormalig inwoner van Arnhem) Audrey Hepburn, maakte Focus een speciale Audrey Hepburn-wandelroute door Arnhem, met bijbehorende podcast.

Met haar hertenogen en frêle gestalte was Audrey Hepburn (1929–1993) een van de mooiste filmsterren aller tijden. De actrice speelde in filmklassiekers als Sabrina (1954), Breakfast at Tiffany’s (1961) en My Fair Lady (1964) en won voor haar eerste hoofdrol in Roman Holiday (1953) een Oscar.

Wie een beetje thuis is in de geschiedenis van Arnhem weet dat de op 4 mei 1929 in Brussel geboren Hepburn haar oorlogsjaren doorbracht in Arnhem en Velp. Daar kwam haar moeder, barones Ella van Heemstra vandaan. Hepburns grootvader, baron van Heemstra was van 1910 tot 1920 burgemeester van Arnhem.

Hoog tijd voor een speciale Audrey Hepburn wandelroute door Arnhem. In ongeveer 7,3 km kom je langs een aantal plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van Audrey Hepburn en in de geschiedenis van Focus Filmtheater. Voor bij de wandeling maakte programmeur Kim van der Werff een Audrey Hepburn-podcast over vier van haar favoriete Hepburn-films. Luister naar de podcast via podcast-kanaal (Spotify, Apple Itunes) of ga naar www.focusarnhem.nl. Daar kun je ook de wandelroute downloaden.