'Vergeten fietsen' krijgen een tweede leven.
'Vergeten fietsen' krijgen een tweede leven.

Rotaryclub gaat door met ‘Vergeten Fietsen-project’

Algemeen

ARNHEM - Twee jaar geleden is Rotaryclub Arnhem-Oost gestart met het ‘Vergeten fietsen-project’ met als doel ‘vergeten’ fietsen een tweede leven te geven. “En u heeft daar massaal op gereageerd. Tot heden hebben wij meer dan 750 ‘vergeten fietsen’ mogen ophalen en daar zijn wij zeer blij mee. En niet alleen wij zijn blij met dit mooie resultaat, het zijn vooral gezinnen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken en hun kinderen die wij blij hebben mogen maken met uw gedoneerde fietsen.” 

“Maar er is meer nodig. Stichting Leergeld laat weten dat zij nog heel veel gerenoveerde fietsen kan gebruiken om kansarme gezinnen en hun kinderen daarmee uit hun isolement te kunnen halen. Want fietsen betekent vrijheid en daarmee de kans om op een betere manier deel te kunnen nemen aan de samenleving. Dus gaat de Rotaryclub Arnhem-Oost door met dit succesvolle project en daarbij is uw hulp om uw vergeten fietsen te blijven doneren natuurlijk onontbeerlijk”, aldus de Rotaryclub.

“En ja, die ene fiets die al jaren bij u in de schuur of garage staat en niet of nauwelijks meer wordt gebruikt, die ‘weesfiets’ willen wij graag bij u komen ophalen. En dat mogen natuurlijk ook kinderfietsen zijn. Wij zorgen er dan voor dat uw fiets wordt opgeknapt en daar waar nodig gerepareerd en geven de fiets in samenwerking met Stichting Leergeld een tweede leven.” 

Wilt u uw fiets laten ophalen, stuur een e-mail naar vergetenfietsen@outlook.com. Na ontvangst van uw e-mail wordt een afspraak gemaakt om de fiets te komen ophalen. Laat wel weten om wat voor soort fiets het gaat en in welke staat de fiets verkeert. Stuur eventueel een foto mee en vergeet niet uw telefoonnummer en adres door te geven.