Kasteel Doorwerth genomineerd voor ‘Allermooiste kasteel van Nederland’

Algemeen

REGIO - Kasteel Doorwerth is – samen met 49 andere kastelen - genomineerd voor het ‘Allermooiste kasteel van Nederland’. In elke provincie zijn kastelen die in aanmerking komen; de provincie Gelderland is met 14 kastelen het best vertegenwoordigd in deze ANWB verkiezing.

Kasteel Doorwerth is gebouwd in 1280, heeft een middeleeuwse oorsprong, een slotgracht, een ophaalbrug, torens en versterkte muren. Het is een rijksmonument en wanneer het weer mag is het 6 en soms 7 dagen per week geopend voor publiek.  

Het is prachtig gelegen in de uiterwaarden van de rivier en tegen een stuwval. De boomgaard, de moestuin, de paden maken het plaatje compleet en ook de cateraars in het vroegere koetshuis en de vroegere paardenstal bieden de bezoekers van het kasteel en omgeving een aangenaam verblijf.

Het publiek bepaalt welke vijf kastelen er op de shortlist komen. Publiek kan digitaal stemmen via de link www.anwb.nl/eropuit/formulier-allermooiste-kastelen. Stemmen kan tot 6 maart.

 De stem van het publiek bepaalt welke kastelen eindigen in de Top 5. Een jury kiest hieruit het kasteel dat zich het ‘Allermooiste kasteel van Nederland’ mag noemen. De winnaar wordt op tweede pinksterdag bekend gemaakt op de Dag van het Kasteel.

www.glk.nl