Vitesse en hoofdsponsor eToro verlengen contract tot 2023

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Vitesse en eToro geloven niet alleen in meer, maar gáán ook samen voor meer. Omdat de onderlinge samenwerking zo goed bevalt, is het contract tussen de Arnhemse club en de hoofdsponsor binnen een half jaar verlengd. De optie in het initiële contract is verzilverd, waardoor het hoofdsponsorschap nog minimaal doorloopt tot medio 2023. Bovendien is er onverminderd sprake van een wederzijdse intentie voor een nog langere samenwerking.

Met trots werd eToro eind juli door Vitesse als nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd. Het in 2007 opgerichte internationale investeringsplatform is de wereldwijde leider op het gebied van sociaal investeren, met een community van meer dan 24 miljoen geregistreerde gebruikers. 

“De vroege verlenging van het hoofdsponsorschap verschaft positiviteit en duidelijkheid voor Vitesse en haar supporters. Voor eToro hebben de sportieve successen van Vitesse in het lopende seizoen, met onder meer de eerste Europese overwintering in de clubhistorie, het commitment richting de Nederlandse markt een boost gegeven”, aldus beide partijen.  

Investeren in de toekomst 

Het sterke gevoel dat Vitesse en eToro een uitstekende match zouden zijn, werd voor commercieel directeur Peter Rovers al snel bevestigd. “De filosofie en idealen van eToro sluiten naadloos aan bij de visie van Vitesse. We investeren beiden in de toekomst waarin we geloven, omdat we ervan overtuigd zijn dat er meer mogelijk is. We zijn er trots op dat we de samenwerking met één van de grootste investeringsplatforms ter wereld hebben verlengd. Na een voor beide partijen fantastisch 2021 is dit een mooie start van het nieuwe jaar”, aldus Rovers. 

De voortijdige verlenging ziet hij als een krachtig signaal. “Het zorgt niet alleen voor stabiliteit en continuïteit, maar toont eveneens aan dat we commercieel gezien de juiste invulling geven aan onze partnerships. Met ons nieuwe team en de goede energie zijn we klaar voor de toekomst. Iets wat absoluut ook geldt voor eToro. We danken hen voor het vertrouwen.”

Smaakt naar meer

Eelco Vos, Netherlands Regional Manager bij eToro, stelt dat het afgelopen half jaar ook naar meer smaakt voor de hoofdsponsor. “Nederland blijft een vitale markt voor eToro, aangezien we blijven groeien en toonaangevend zijn voor de particuliere investeerder. De verlenging van de samenwerking bouwt voort op de sterke basis van enerzijds de sportieve excellentie van Vitesse en anderzijds eToro’s vermogen om gewone investeerders in staat te stellen om deel te nemen aan de financiële markten. We zijn ontzettend enthousiast over wat de toekomst ons nog gaat brengen en kunnen niet wachten om de voortgang van Vitesse in de Eredivisie én Europa weer met trots te volgen.”

Dankzij de contractverlenging zal het inmiddels al zeer vertrouwde eToro-logo nog minimaal anderhalf jaar prijken op de shirts van Vitesse. De laatste keren dat de Arnhemse club langer dan één seizoen met één en dezelfde hoofdsponsor op de borst speelde waren in de perioden van 2014 tot 2017 (Truphone) en van 2004 tot 2010 (AFAB).