De GelrePas maakt het mogelijk dat meer kinderen kunnen gaan sporten.
De GelrePas maakt het mogelijk dat meer kinderen kunnen gaan sporten. Foto:

Met de Gelrepas kunnen Arnhemmers
toch meedoen aan allerlei activiteiten

ARNHEM - Met de Gelrepas kunt u meedoen aan allerlei activiteiten. Op de persoonsgebonden pas staat een tegoed. Hoeveel dit is hangt af van uw leeftijd. Dit tegoed kunt u besteden aan sport, cultuur en andere leuke dingen binnen het Gelrepasprogramma. 

Daarnaast komt u met de Gelrepas voor diverse activiteiten in aanmerking voor kortingen of kunt u soms zelfs gratis meedoen aan activiteiten. Kijk op www.gelrepas.nl.

De GelrePas is bedoelt voor Arnhemmers met een bijstandsuitkering van de gemeente (als u een bijstandsuitkering ontvangt, dan hoeft u geen aanvraag te doen. U krijgt de Gelrepas gratis thuisgestuurd);  Arnhemmers met een (ander) inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm (behalve studenten); gezinnen met kinderen van 0 tot en met 17 jaar met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm (wanneer uw kind 18 jaar wordt, moet hij of zij zelf een Gelrepas aanvragen) en begeleiders van Gelrepashouders. 
Woont u in Arnhem en heeft u geen uitkering van de gemeente? Dan kunt u de pas online aanvragen op de website van de Gelrepas.



Bent u slecht ter been, durft u niet alleen over straat of zijn er andere redenen dat u begeleiding nodig heeft? Dan kunt u in aanmerking komen voor een begeleiderspas. Met deze pas kan iemand u begeleiden. Dat hoeft niet steeds dezelfde begeleider te zijn. De begeleider profiteert dan van dezelfde kortingen als de pashouder. 

Beweging voor kinderen