Ontdek het Nederlands Openluchtmuseum online: podcastserie en quiz

ARNHEM - Momenteel is het Openluchtmuseum in Arnhem gesloten. Tot het moment dat de deuren weer opengaan, brengt het museum de Nederlandse geschiedenis bij jou in de woonkamer. 

Om thuis toch zoveel mogelijk te genieten van het Openluchtmuseum, kun je onder andere kijken naar online video's over de medewerkers. Ontdek hoe zij zich normaal gesproken klaar maken voor een werkdag en wat zij zo uniek vinden aan hun werk. 

Maandelijks presenteert het museum online bepaalde thema’s. Die thema's worden uitgewerkt met bijvoorbeeld video’s, interviews, podcasts en artikelen van conservatoren. Zo kom je onder meer te weten hoe Nederlanders op vakantie gaan, of je leert over de relatie van ons land met water.

Met de podcastserie 'Kleine geschiedenis, grote verhalen' duiken schrijvers en wetenschappers in het verleden. Samen met museummedewerkers bespreken zij collectiestukken uit het park én het depot en nemen een kijkje achter de voordeur van de mensen die vroeger leefden. En doe mee aan de Openluchtmuseumquiz. Hoe goed ken jij het Nederlands Openluchtmuseum en de gebouwen en objecten die daar te vinden zijn? Ben je een echte kenner of denk je nog veel te kunnen leren? In deze quiz vind je vragen rondom gebouwen, collectie-items en ambachten uit het Openluchtmuseum. Ga naar website www.openluchtmuseum.nl.