Stemmen op het beste buurtinitiatief

ARNHEM - Al meer dan 40 jaar daagt Kern met Pit mensen in heel Nederland uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. 

Van het opzetten van een buurtmoestuin tot het aanleggen van een speeltuin en het restaureren van een molen tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Bijna 100 deelnemers van Kern met Pit 2021 hebben hard gewerkt om hun droom te realiseren. Nu kun jij stemmen op het project dat volgens jou het beste buurtinitiatief is van 2021. Stem tot 17 januari via www.kernmetpit.nl en vergroot zo de kans voor jouw favoriete buurtinitiatief op de trofee én een prijs van maar liefst 1.500 euro. 

De internetstemmen en de beoordeling van een vakjury bepalen beide voor 50 procent wie de trofeewinnaar wordt. Tijdens de Kern met Pit Dag op 22 januari 2022 worden de favorieten van elke provincie gekroond tot trofeewinnaar. 

De provinciale trofeewinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het We doen het Samen! Festival op 25 juni 2022. Daar maken zij kans op de Gouden Pit van 3.000 euro.
Ook een project uit Arnhem is genomineerd. Het betreft de bouw van een sterrenwacht waar bewoners, bezoekers en schoolklassen in de regio Arnhem meer te weten komen over het universum. Stichting Sterrenwacht Presikheaven wil belangstellenden uit Arnhem en omstreken op een laagdrempelige wijze laten kennismaken met het universum en sociaal contact tussen verschillende bevolkingsgroepen bevorderen en versterken. En bij kinderen en jongeren interesse wekken voor wetenschap en techniek door middel van de sterrenkunde. Voor meer informatie mail naar Presikheaven@gmail.com