Wim Oyen, hoogleraar nucleaire geneeskunde.
Wim Oyen, hoogleraar nucleaire geneeskunde. Foto: Rijnstate

Rijnstate Collegetour over nucleaire geneeskunde

Algemeen

ARNHEM - In ‘Rijnstate Collegetour, koplopers in de zorg’ vertellen hoogleraren van Rijnstate over hun vakgebied. In de tweede aflevering van de Collegetour op dinsdagavond 18 januari neemt Wim Oyen, hoogleraar nucleaire geneeskunde, je mee in de nieuwste ontwikkelingen in zijn vak.

Bij nucleaire geneeskunde wordt gebruik gemaakt van radioactieve stoffen voor diagnostiek en behandeling van verschillende ziekteprocessen. Maar wat is nucleaire geneeskunde? Wat kan het bijvoorbeeld betekenen voor de diagnostiek en behandeling van prostaatkanker? Kan nucleaire geneeskunde in de toekomst ook ingezet worden om te genezen? Hierover geeft Wim Oyen een kort openbaar college. Wat drijft hem persoonlijk in zijn vak? En waarom werkt hij als gerenommeerd internationaal hoogleraar nu juist in Rijnstate? 

Oyen werkte eerder in het Royal Marsden ziekenhuis in Londen en ook is hij als hoogleraar verbonden aan de Humanitas Universiteit in Milaan en de Radboud Universiteit in Nijmegen. 

De tweede aflevering van de Rijnstate Collegetour is dinsdag 18 januari van 19.30 tot 20.15 uur. Deelnemen aan het webinar? Meld je aan via www.rijnstate.nl/collegetour. Je ontvangt per mail een link waarmee je eenvoudig kunt deelnemen. Via genoemde website vind je meer informatie over Rijnstate Collegetour en kun je de eerste aflevering terugkijken (over echografie in de acute zorg).