Tessa Zoutendijk laat horen dat viool meer is dan alleen klassiek repertoire.
Tessa Zoutendijk laat horen dat viool meer is dan alleen klassiek repertoire. Foto: Rozet

Digitaal Arnhems Uurtje Cultuur

Algemeen

ARNHEM - Tijdens de eerste lockdown van 2020 ontstond door de beperkingen die de coronaperiode met zich meebracht het digitale Arnhems Uurtje Cultuur van Rozet Kunst 55Plus. Via het Rozet YouTube kanaal was er negen weken lang wekelijks een nieuwe aflevering te zien over kunst, cultuur en erfgoed, met name gericht op Arnhem. Vanaf september 2020 werd overgeschakeld naar een maandelijkse editie, waarbij naarmate er weer meer live mogelijk werd een link werd gelegd met live activiteiten.

Ondertussen zit de vrijwillige redactie alweer in het derde seizoen. “Het Arnhems Uurtje Cultuur blijkt een waardevolle aanvulling op het aanbod van Kunst 55Plus: het biedt achtergrondinformatie, stimuleert om meer te weten te komen of interessante plekken, musea, concerten of voorstellingen te bezoeken, maar bereikt ook 55Plussers die aan huis gebonden zijn. U wordt verleid om bij anderen achter de voordeur te kijken, maar ook om naar buiten te gaan en op een andere manier te kijken naar uw eigen wijk”, aldus Rozet.

In de editie die vlak voor de jaarwisseling werd uitgezonden, kijken we naar kunst van Corrie Frissen, textiel van Hanny Couwenhoven, luisteren we naar zang van Tenar van Kooten, vertelt Roelinde Boot over haar sieraden en bezoeken we het Rietveld vakantiehuisje in het Nederlands Openluchtmuseum. Violiste Tessa Zoutendijk laat zien en horen dat viool meer is dan alleen klassiek. Ga naar www.rozet.nl/auc voor deze en alle andere edities van het Arnhems Uurtje Cultuur.