Affiche Arnhemse Uitnacht. (Foto: Roeland Hoefsloot)
Affiche Arnhemse Uitnacht. (Foto: Roeland Hoefsloot) Foto:

Genomineerden Cultuurprijs Arnhem

Arnhemse Uitnacht 28 januari 2022 geannuleerd

ARNHEM - De eerstkomende editie van de Arnhemse Uitnacht op 28 januari 2022 gaat niet door. "Met de huidige maatregelen en de recente lockdown is er helaas geen mogelijkheid om de 5e editie van de Arnhemse Uitnacht plaats te laten vinden. Naar nieuwe invulling wordt gezocht", aldus de organisatie. 

De kunst- en cultuursector is continu in ontwikkeling. Coronacrisis of niet; makers, artiesten, gezelschappen en producenten blijven voortdurend in beweging. Om dat te onderstrepen, gaat de uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem wèl door: op vrijdag 28 januari 2022 wordt de prijs tijdens een besloten bijeenkomst uitgereikt. De prijs wordt overhandigd aan een van de genomineerden: Kimono, Maria Roosen of Julius Thissen.

De jury van de Cultuurprijs Arnhem (Stefan Rebergen LuxorLive; Inge Pollet Plaatsmaken en Mirte Engelhard winnaar Cultuurprijs Arnhem 2021, modeontwerper) roemt de genomineerden omdat 'zij ieder vanuit hun discipline met veel zeggingskracht werken; zij stimuleren het culturele veld in Arnhem en daarbuiten. Alle drie zijn een exportproduct van Arnhem: ze bespelen nationale en internationale podia'. De Cultuurprijs Arnhem bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro. 
Meer over de genomineerden op www.arnhemsekoerier.nl.