Proef met Breng stationschef in Arnhem en Nijmegen

ARNHEM - Op de busstations in Arnhem en Nijmegen is Breng een proef gestart met een stationschef, in eerste instantie voor de periode van één jaar. 

De stationschef zorgt voor een goed verloop van de dienstregeling, met name in de spitsuren. Bij verstoringen (bijvoorbeeld in geval van vertraging of bij extreme weersomstandigheden) is er dan direct iemand beschikbaar om bij te sturen en de maatregelen te nemen die nodig zijn om rituitval zoveel mogelijk te voorkomen en de dienstregeling weer snel op schema te krijgen. Ook coördineert de stationschef het busvervoer tijdens evenementen.
De stationschef is ook beschikbaar als vraagbaak voor reizigers. "Zo willen we de service op het busstation verder vergroten", aldus Breng.

"Voorts draagt de aanwezigheid van de stationschef bij aan de sociale veiligheid op het busstation en kan indien nodig direct assistentie worden gevraagd aan de collega’s van Service en Veiligheid."

"Het betreft een pilotfunctie van één jaar. Periodiek evalueren wij deze functie, op grond van die evaluaties besluiten we in het najaar van 2022 over de voortzetting ervan", aldus Breng. 
Voor meer informatie kijk op de website www.breng.nl/nl