Jaarlijkse Week van gebed voor eenheid

ARNHEM - Traditiegetrouw heeft in Arnhem in januari weer de gebedsweek voor eenheid plaats en wel van 16 tot en met 23 januari 2022. 

"Zoals elk jaar doen we ook in Arnhem van harte mee aan deze gebedsweek. Vanuit onze plaatselijke Raad van Kerken en Hart voor Arnhem zijn verschillende kerken benaderd om invulling te geven aan vieringen en gebedsuren." 

"We hebben weer een mooi programma kunnen samenstellen, met dagelijks momenten van gebed. In verband met het virus en de maatregelen is het programma voorlopig dus nog wel onder voorbehoud. Tot op het laatst kunnen zich nog wijzigingen voordoen. Houd u bij twijfel dus de agenda op de hieronder genoemde website goed in de gaten!" 

Tijdens de Week van gebed voor eenheid wordt elke dag in een andere kerk een viering of gebedsuur gehouden en op zaterdag is er een wandeling. Een en ander is grotendeels ook online te volgen. Alle details, adresgegevens en ook komende (!) updates in het programma zijn te vinden op www.weekvangebedarnhem.nl.
"Tijdens de Week van gebed voor eenheid 2022 staan miljoenen christenen uit de hele wereld stil bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. Daarin ligt een oproep voor ons als christenen. Ook in Arnhem. Het materiaal voor de gebedsweek is dit jaar voorbereid door christenen uit het Midden-Oosten. Als kleine, kwetsbare gemeenschap leven zij in een regio waar spanningen en gewelddadige conflicten aan de orde van de dag zijn en waar eenheid vaak ver te zoeken is. Meer dan ooit heeft het Midden-Oosten een hemels licht nodig om de volken daar te leiden."

 "De ster van Bethlehem is een teken dat God met zijn volk meegaat, hun pijn voelt, hun geschreeuw hoort en hen compassie betoont."