Samen archeologische vondsten bekijken.
Samen archeologische vondsten bekijken.

Rozet opent ArcheoHotspot Arnhem

Algemeen

ARNHEM - In Rozet opent binnenkort ArcheoHotspot Arnhem om het publiek kennis te laten maken met archeologie. Er worden nog vrijwilligers gezocht. 

In januari opent in Rozet de ArcheoHotspot Arnhem. ArcheoHotspots zijn plekken waar iedereen kennis kan maken met archeologie. Bijvoorbeeld aan de zogeheten scherventafel waar vondsten uit Arnhem en omgeving door specialisten en bezoekers gesorteerd en onderzocht worden. Ook is het voor bezoekers mogelijk om eigen vondsten te laten onderzoeken, vragen te stellen en mee te doen aan activiteiten of lezingen.

Als vrijwilliger van de ArcheoHotspot help je bezoekers en scholieren op een leuke manier in contact te komen met de bijzondere verhalen uit de geschiedenis, werk je mee aan determinatie van archeologische vondsten, vertel je over je werkzaamheden en laat je mensen zelf ervaren wat het werk van een archeoloog inhoudt. Je speelt een belangrijke rol in het overbrengen van mooie verhalen over lokaal erfgoed. 

Vrijwilligers krijgen onder meer cursussen op het gebied van archeologie en trainingen als gastheer/-vrouw en in storytelling aangeboden.

Rozet zoek flexibele vrijwilligers. Zij hoeven geen achtergrond te hebben in geschiedenis en archeologie. Het is belangrijk dat kandidaten het leuk vinden om met bezoekers om te gaan en samen met anderen te werken. Het werk zal circa 8 uur per week in beslag nemen.
Geïnteresseerden kunnen meer informatie krijgen of reageren via archeohotspot@rozet.nl.

De zogeheten scherventafel.