Studenten in de werkplaats van MaakLab Arnhem aan het werk.
Studenten in de werkplaats van MaakLab Arnhem aan het werk. Foto:

Studenten Rijn IJssel ontwerpen speelschip

Algemeen

ARNHEM - Tweede en derdejaars studenten Ruimtelijke Vormgeving (van Rijn IJssel Creatieve Industrie) hebben in de maand december in de werkplaats van MaakLab Arnhem een workshop ontwerp en maquettebouw gevolgd. Doel: het ontwerpen van een speelschip voor Kindcentrum De Werf. “Mooi om te zien hoeveel energie en creativiteit er los komt bij deze studenten. Energie en ontwerpen waar ook de leerlingen en team van KC De Werf blij van worden. En met ons hopelijk meer Arnhemmers!”, aldus MaakLab Arnhem. 

Docenten en leerlingen van KC De Werf dromen er al lange tijd van om de vele stoeptegels op hun speelterrein te vervangen door veel groen én te voorzien van uitdagende speelelementen. In samenwerking met Natuurcentrum Arnhem werden de wensen van de school en leerlingen in kaart gebracht. 

“Groots durven dromen, dat was het idee. Op de achtergrond wordt er door school en de verschillende gemeentelijke afdelingen hard gewerkt om de financiële middelen op orde te krijgen en ook stil te staan bij zaken als onderhoud en verzorging. Ondertussen staat MaakLab in de startblokken om de dromen te gaan realiseren. En dat doet MaakLab zoals ze dat altijd doen: door kinderen en jongeren zoveel mogelijk te betrekken bij de ontwerp-, bouw- en nazorgfase. Iedereen werkt mee vanuit zijn eigen passie, kennis en kunde. Zo ook de studenten van Rijn IJssel. Zij krijgen de kans om al hun opgedane kennis in te zetten in een praktijkopdracht die ertoe doet. De beste ontwerpideeën worden gebuikt voor het speelschip dat in 2022 wordt gebouwd.” 

“MaakLab focust zich op creatie en maak projecten waarbij zij jongeren en kinderen de kans biedt zich te ontwikkelen. Jongeren kunnen werken aan zowel technische, creatieve en/of persoonlijke vaardigheden. Tegelijkertijd zijn ze niet alleen met zichzelf bezig.
Ze werken samen en dragen bij aan de realisatie van een heel concreet project in hun stad.”