De Arnhemse singer songwriter Bowe. (Foto: Ben Houdijk)
De Arnhemse singer songwriter Bowe. (Foto: Ben Houdijk) Foto: Ben Houdijk

Single van Arnhemse singer songwriter is 'Podiumplaat'

ARNHEM - Vorige week verscheen de nieuwe single 'Tis wat het is' van de Arnhemse singer songwriter Bowe. Het liedje werd door Spotify toegevoegd aan New Music Friday, de lijst met nieuwe beste releases van die week. 

Daarnaast kreeg de single extra ondersteuning van Spotify omdat het werd toegevoegd aan Je Moerstaal en Made in NL, twee grote editorial afspeellijsten. Dat betekende een vliegende start voor Bowe's nieuwe single. Ook bij Omroep Gelderland viel het liedje in de smaak en de single van Bowe (Boudewijn de Jong) werd Podiumplaat en wordt deze week veelvuldig gedraaid op de zender. De Arnhemmer scoorde vorig jaar al een hitje met 'Tired of giving good things up', dat door Rob Stenders en Leo Blokhuis aan de playlist van NPO Radio 2 toegevoegd werd. Dit jaar werd zijn muziek voor het eerst meer dan een miljoen keer gestreamd. 

Bowe (1978) begon al op jonge leeftijd piano te spelen. Tijdens zijn tienerjaren werd de piano verruild voor een gitaar. Doordat hij een hekel had aan muziekles besloot hij zichzelf te leren spelen op de gitaar.