Werk van Caroline Kortenhorst. (Foto: Terry Acer)
Werk van Caroline Kortenhorst. (Foto: Terry Acer) Foto:

Expositie 'Spons' toont tekeningen

ARNHEM - In de maand december zijn in de etalages van de Zijlstra Galerij aan de Klarendalseweg 137 in Arnhem tekeningen te zien van Caroline Kortenhorst. ‘Spons’ is de overkoepelende titel die zij ervoor koos. Maar ‘spons’ zou even goed op haarzelf kunnen slaan.

In het dagelijks leven en op haar reizen zuigt zij zichzelf vol met allerlei indrukken. Alles om haar heen geeft haar energie om weer iets nieuws te creëren. Die energie en het plezier om dingen te maken spat niet alleen van haarzelf af maar ook van haar werk. “Bouwende kinderen zijn de mooiste mensen ter wereld”, aldus Kortenhorst. 

Ze laat zich niet beperken in technieken. Van kleine textiele werkjes tot enorme beelden in de buitenruimte, ze kan zich in elk materiaal vol overgave uitleven. Ze schildert, naait kleding, maakt collages, tassen, hoofddeksels en filmpjes, geeft workshops en declameert haar eigen poëzie. En ze tekent dus ook. Kleurrijk en gedetailleerd met kleurpotlood en Bic-pennen. En met humor, dubbele bodems en een bewonderenswaardige vaardigheid. 

'Spons' is dagelijks te zien tot 00.00 uur, dan gaan de lichten uit.

Voor meer informatie over de kunstenares en haar werk: www.caroline-kortenhorst.nl