De Arnhemse Chanel Evertsen doet mee aan een heuse Miss-verkiezing: "Het is super leuk!" (Foto: eigen foto)
De Arnhemse Chanel Evertsen doet mee aan een heuse Miss-verkiezing: "Het is super leuk!" (Foto: eigen foto) Foto:

'Ik droom er al heel lang van om model te worden'

Arnhemse deelneemster aan Miss Teen Gelderland

ARNHEM - Meedoen aan een heuse Miss-verkiezing. Het overkomt Chanel Evertsen (16) uit Arnhem. "Meedoen aan deze verkiezing is tot nu toe één van de leukste dingen die ik in m'n leven heb gedaan. Ik hoop dat ik de kritiek die sommige mensen hebben om een Miss-verkiezing kan omzetten in een positief beeld. En aan alle meiden die nu twijfelen om zich op te geven: volgend jaar gewoon doen. Het is super leuk!"

Door Marcel Witlox

Miss Beauty of the Netherlands is de grootste Miss-verkiezing van Nederland, met 12 provinciale voorverkiezingen en provinciale missen. In de Gelderse finale strijden 20 vrouwen (19-27 jaar) om de provinciale titel Miss Beauty en 20 meiden (15-18 jaar) om de titel Miss Teen. Allemaal willen ze door naar de landelijke finale. Zo ook Chanel. 

Chanel volgt de opleiding Detailhandel op het RijnIJssel in Arnhem. Daarnaast werkt ze in een kledingwinkel waarvoor ze ook model is voor verschillende collecties. Haar hobby's zijn dagjes weggaan en shoppen. Maar nu eerst de verkiezing. 

"Ik doe mee omdat ik graag bezig ben met mode en uiterlijke verzorging. Ik droom er al heel lang van om model te worden! Ik heb me daarom ingeschreven voor deze verkiezing en na een selectiedag zit ik bij de laatste twintig meiden. Nu begint het eigenlijk pas echt."

"Tijdens de verkiezing volgen we verschillende bootcamps waar je echt gaat leren een goede Miss te zijn. Ik heb megaveel zin in die bootcamp, ik denk dat je hiervan veel gaat leren! Verder zijn er ook fotoshoots. Je wordt beoordeeld op je foto's maar ook op houding en inzet." Volgens de organisatie worden er geen eisen gesteld aan lengte of zijn er eisen met betrekking tot maten. 'Een echte Miss heeft het totale pakket: een mooie uitstraling plus een goed stel hersens!' 

Heeft het publiek ook een stem in de verkiezing?  "Jazeker, het publiek mag stemmen! Door middel van sms'en kan je hoger eindigen. Deze sms'jes tellen voor 20 procent mee in de beoordeling en ik ga zeker campagne voeren op sociaal media en vrienden en bekenden vragen om op mij te stemmen."

Heeft ze een groot voorbeeld in de modellenwereld? "Eigenlijk niet als ik eerlijk ben, maar ik volg nu wel de Missen van voorgaande jaren en die inspireren mij enorm!"

Hoe schat ze haar kansen in? "Ik hoop dat ik win omdat ik een eigen stijl heb. Ook ben ik één van de weinige met donker haar, wie weet helpt dat ook mee! Ik vind het moeilijkste om vragen in het Engels te beantwoorden. Ik ben bang dat ik dan dichtklap. De Engelse vragen worden gesteld tijdens de verschillende voorrondes." 

Stel je wint de provinciale én nationale finale: wat verwacht je dan dat er gebeurt? "Ik denk dat er heel veel op je afkomt. Best spannend maar ik ga er voor de volle honderd procent voor. Ook hoop ik dat als ik win er misschien wel een mooie carrière als model voor me in zit. Fingers crossed!"

Naast Chanel zijn er nog drie andere Arnhemse kandidaten voor de provinciale verkiezing: Noa (Miss Teen) en Djena, Elisa en Sanne (Miss Beauty). Meer informatie op missbeautynetherlands.com.

Afbeelding
Afbeelding
De Arnhemse Chanel Evertsen doet mee aan een heuse Miss-verkiezing: "Het is super leuk!" (Foto: eigen foto)