Stichting Budgetbeheer en BeschermingsBewind aan de Burgemeester Matsersingel 200.
Stichting Budgetbeheer en BeschermingsBewind aan de Burgemeester Matsersingel 200.

Je bewindvoerder: je maatje of de anonieme boeman?

ARNHEM - Het leven wordt duurder en het inkomen blijft achter. Er komen rekeningen en boetes, incassokosten en dwangbevelen. Niet openen, die envelop. Het overkomt velen. Uiteindelijk moet er dan toch echt hulp komen.

Stichting Budgetbeheer en BeschermingsBewind - opgericht en geleid door Nico Wiggers en gevestigd in Arnhem aan de Burgemeester Matsersingel 200 - biedt hulp. De stichting heeft geen winstoogmerk. 

"Belangrijk is", aldus Wiggers, "dat mensen de bewindvoerder kennen en dat deze ook makkelijk bereikbaar is en meedenkt in oplossingen. Veel bewindvoerders en budgetbeheerders werken met spreekuren. Je mag als onder bewind gestelde alleen bellen tussen bepaalde tijden op bepaalde dagen. En dan is het nog de vraag of je jouw bewindvoerder aan de telefoon krijg." 

Juist om deze redenen is Wiggers in het voorjaar van 2020 met de stichting gestart en is hij als bewindvoerder zeven dagen per week van 09.00 tot 21.00 uur per WhatsApp bereikbaar. "Ook mensen die onder bewind staan mogen comfortabel leven, zonder dat de belangen van de schuldeisers wordt aangetast. Ik behandel mijn cliƫnten zoals ikzelf behandeld zou willen worden", aldus Wiggers.
Bij de stichting kan je ook terecht als je niet onder bewind hoeft, maar hulp wil hebben met de betaling van rekeningen. Dat heet budgetbeheer. De stichting maakt geen winst en de bewindsvoering staat onder toezicht van de rechtbank. Voor nadere informatie: tel. 026-2022112 of 06-53384983.