Expositie van werk Arno Arts: Fine Arts Forever

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - De tentoonstelling in de etalages van de Zijlstra Galerij aan de Klarendalseweg 137 in Arnhem laat een bloemlezing zien van het werk van Arno Arts. ‘Wereldberoemd in Arnhem’ zoals hijzelf grapte.  

Museum Arnhem wil op een kopse muur in de Tedingstraat, recht tegenover het Zijlstra-pand, een muurschildering aanbrengen met een werk uit hun collectie. Dit in het kader van hun 100-jarig bestaan en ‘zichtbaar blijven’ in de stad tijdens de jarenlange sluiting. Lof voor hun idee om cadeaus te geven, maar in Klarendal is niet iedereen er blij mee. Velen vinden de muur totaal ongeschikt voor een wandvullend schilderij en als er dan toch iets moet komen, dan iets van ‘hun’ kunstenaar Arno Arts. 

De bloemlezing in de etalages van de Zijlstra Galerij laat werk zien van Arts vanaf de jaren ’70 tot aan zijn dood in 2018. De minutieuze potloodtekeningen, met hilarisch zelfportret, het spel met zijn naam ‘Arts’, zijn fascinatie voor het alledaagse, de scheurrandjes, van papier en de samenleving. Zijn glaswerk, schilderijen, keramiek en maquettes van zijn in de natuur gerealiseerde projecten. Dagelijks te zien tot 00.00 uur, dan gaan de lichten uit.