Betonnen vloer hergebruikt in sporthal

ARNHEM - Ongeveer 1000 vierkante meter betonvloer uit het oude kantoorpand Prinsenhof A wordt hergebruikt in een nieuwe sporthal van de gemeente Arnhem aan de Middachtensingel.  

Gelders gedeputeerde Jan Markink: "Een nieuwe betonvloer kost ongeveer 70 ton CO2. Een groot deel daarvan besparen we door het hergebruik van de oude vloer. Met dit project banen we de weg voor een circulaire economie en sparen we behoorlijk wat CO2 uit.”

"Arnhem stimuleert bedrijven en inwoners om zoveel mogelijk te verduurzamen en te recyclen, maar begint ook bij zichzelf. De noodzaak van circulair bouwen en slopen hoeven we in deze tijd aan niemand meer uit te leggen”, aldus Bob Roelofs, projectwethouder voor de bouw van de sporthal. ”Het vergt echter lef en creativiteit om een project daadwerkelijk circulair aan te pakken. Want dat is meestal niet de makkelijkste weg. Hergebruik van deze betonvloer is daar een voorbeeld van. Alle lof dus voor de mensen die hier hun kennis en kunde hebben gebundeld.”Begin 2022 worden de platen los gezaagd en uit het gebouw gehesen. Dan worden ze op locatie elders voorbereid voor hergebruik. Later dat jaar worden de platen vervolgens aangeleverd en in de nieuwbouw toegepast. Daar kunnen de platen dan weer voor een flinke periode dienst doen voor de 2e keer.