Statushouders werken in zorg

Statushouders werken in zorg

ARNHEM - Twaalf statushouders zijn begin november bij de HAN University of Applied Sciences (HAN) begonnen met een nieuw leerwerktraject waarin ze naast werkzaamheden in de zorg ook onderwijs genieten waarmee ze uiteindelijk gediplomeerd Verpleegkundige kunnen worden. Het leerwerktraject is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en diverse regionale zorginstellingen.

Kerstlunch voor mantelzorgers

ARNHEM - In het Gelredome in Arnhem wordt woensdag 24 november een kerstlunch geserveerd. Een initiatief voor alle mantelzorgers uit de regio Arnhem en omstreken in het kader van #samensterker en #wijwordendementievriendelijk. Een geheel verzorgde kerstlunch georganiseerd door KPN Mooiste Contact Fonds in samenwerking met Alzheimer Nederland Afdeling Arnhem en omgeving. Het programma is van 11.30 tot 15.00 uur. 
Tijdens het jaarlijkse kerstfeest van het fonds zetten honderden KPN-medewerkers zich vrijwillig in, dit keer om mantelzorgers van mensen met dementie een onvergetelijke kerstlunch te bezorgen, waarbij sociaal contact centraal staat. Tijdens de lunch kunt u genieten van een programma vol entertainment, ‘echte’ Kerstmannen en -vrouwen. Er zijn geen kosten aan verbonden voor de gasten.

Er is een maximaal aantal plaatsen beschikbaar. Na inschrijving ontvangt u van Alzheimer Nederland een bevestiging of de plaats nog beschikbaar is. Aanmelden: www.alzheimer-nederland.nl/regios/arnhem-en-omstreken/kpn-mooiste-contact-fonds-kerstlunch

Bach cantate

NIJMEGEN - Bach Cantates Nijmegen voert elke tweede zondag van de maand een cantate van J.S. Bach uit in de Petruskerk aan de Schependomlaan 85 in Nijmegen. Zondag 14 november is dat BWV 26 'Ach wie flüchtig, ach wie nichtig' voor solisten, koor en orkest. Aanvang 19.30 uur. Vrij entree. Eerst wordt het slotkoraal met alle aanwezigen vierstemmig ingestudeerd. Dan volgt een korte uitleg over de cantate en haar betekenis voor onze tijd. En daarna volgt de uitvoering van de cantate, met vocale en instrumentale solisten, koor en orkest, afgesloten met het door ieder die wil meegezongen koraal. Coronacheck bij ingang. Aanmelden verplicht via www.bach-cantates-nijmegen.nl.