Concert voor 
altviool

Concert voor 
altviool

ARNHEM - Altviolist Maxim Rysanov en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, brengen het Nocturne van Dvorák, Introduction and Allegro van Elgar en Bartóks Divertimento ten gehore. En het speciaal voor Rysanov geschreven Altvioolconcert van Vasks. Dat werk van Vasks is een warmbloedig soloconcert waarin de altviool alle menselijke emoties blootlegt, van woede en melancholie, tot gelukzaligheid en serene dromen. De werken zijn is te beluisteren in Musis Arnhem vrijdag 19 november. aanvang 20.00 uur, kaarten  25,00 euro. 

Sinterklaasfeest

ARNHEM - Stadstheater Arnhem is zondag 21 november vanaf 13.00 uur het decor voor het Sinterklaasfeest. Tijdens het Sinterklaasfeest is er van alles te beleven voor jong en oud! Kom knutselen, spelen en dans en zing er op los tijdens 't Zet je schoen concert (4+) én... ontmoet de Sint & zijn Pieten. Tickets kosten 10 euro en zijn te koop via de website van Musis & Stadstheater.

Bekokstoofd 
door Joke

ARNHEM – Huub van Helvoort schreef na zijn kookboek Bridge & Cooking, hersenvoedsel voor Bridgers zijn tweede kookboek Bekokstoofd door Joke. BDJ is een selectie van de meer dan 300 recepten die zijn vrouw Joke van Driel (1946-2021) heeft nagelaten. De 75 recepten zijn gebaseerd op gezonde voeding en verse ingrediënten en zijn gemakkelijk te bereiden voor iedere thuis- of hobbykok. De presentatie van BDJ is zaterdag 20 november in de bruine kroeg Classen aan de Beekstraat 25 in Arnhem van 16.00 tot 18.00 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Iris en Peter.

Alzheimer Café

ARNHEM - In het Alzheimer Café Arnhem wordt, samen met het NVvE, dinsdag 16 november stilgestaan bij het complexe thema euthanasie bij dementie. De bijeenkomst in Rozet Bibliotheek Presikhaaf aan de Laan van Presikhaaf 7 in Arnhem is van  19.30 tot 21.00 uur. Graag aanmelden via alzheimercafe.arnhem@alzheimervrijwilligers.nl of via tel. 06 - 27 402 335.
Is het een feit of een mythe dat na de diagnose dementie euthanasie onmogelijk wordt? Wij zoeken uit wat de veranderingen in de EuthansieCode inhouden voor mensen met dementie en de dilemma's rondom dit onderwerp. Vertoond wordt de aangrijpende Nederlandse kortfilm ‘Mevrouw van Dalen wacht…'.