EHBO-ers bijeen voor een opfriscursus.
EHBO-ers bijeen voor een opfriscursus. Foto:

Arnhem-Zuid op zoek naar nieuwe EHBO'ers

Arnhem-Zuid op zoek naar nieuwe EHBO'ers

ARNHEM - Begin november was de herhalingsles van KNV EHBO afdeling Arnhem-Zuid gevuld met cursisten die gingen voor een tweejaarlijkse verlenging van hun diploma. "Het klaslokaal is lang niet zo gevuld met cursisten als dat voor de Coronapandemie het geval was. Online trainingen zorgden voor een verlies van bijna 20% aan cursisten en na de persconferentie zijn er weer zorgen. Zullen er nog meer mensen afhaken of houden zij de moed erin", aldus EHBO afdeling Arnhem-Zuid. "We zien in Nederland al jaren dat EHBO-ers een steeds kleinere groep betrokkenen zijn terwijl de roep naar nieuwe EHBO-ers steeds groter wordt. Op 18 januari 2022 start er een nieuwe groep voor beginnende EHBO-ers. We hopen dat de strengere Covidregels ons niet weer een belemmering opleveren en dat er zich nieuwe mensen aanmelden." Bel voor meer informatie tel. 06-25352793 of ga naar de website en meld je aan: www.ehbo-arnhemzuid.nl. 

Tentoonstelling Ammonieten

VELP - Meerdere vitrines in het Gelders Geologisch Museum aan de Parkweg 32 in Velp zijn ingericht over het leven en de dood van ammonieten, zeer bijzondere zee-weekdieren. Deze onderklasse van de inktvissen leefde honderden miljoenen jaren geleden maar spreekt nog steeds tot de verbeelding. Het dier kon kleiner dan een centimeter zijn, maar ook meer dan 2,5 meter en ze kwamen in alle zeeën van de wereld voor. Dit weten we, omdat de schelpen waarin ze leefden, vaak zeer goed gefossiliseerd teruggevonden zijn. De expositie is te zien tot 15 april 2022. Meer info:www.geologischmuseum.nl.

Kunstcafé

ARNHEM - Er staat voor donderdag 18 november weer een Kunstcafé op het programma. De bijeenkomst is in de kantine van Sporthal de Laar aan de Brabantweg 115 in Arnhem van 10.30 tot 12.00 uur. Vrij entree. De presentatie wordt verzorgd door Josée Algra en Nico Kamberg en de muziek is van Cokkerone (Con van Roden en Paul van Oosten). 
Josée Algra is schijfster van proza en gedichten en docent creatief schrijven. Daarnaast is ze fotograaf en maakt ze coproducties, gemengde technieken, met Nico Kamberg. Zij vertelt over haar werk, het schrijven en diverse workshops zoals zéér korte verhalen schrijven, een Haiku en poëzie schrijven, autobiografisch schrijven en stukjes schrijven - van column tot proza. Nico Kamberg is beeldend kunstenaar gespecialiseerd in grafische kunst en beeldhouwkunst. Hij zal in het kort de diverse grafische druktechnieken omschrijven en laten zien zoals etsen, gravure, zeefdruk, steendruk en monoprint.

Film kijken voor het goede doel

VELP - In de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Velp is zaterdag 20 november een film benefietvoorstelling. Film- en muziekliefhebbers kunnen kijken en luisteren naar de beroemde opera van Mozart: 'Cosi fan Tute'. De opbrengst komt geheel ten bate van Stichting SOS-Kayamandi. Aanvang 13.30 uur. Entree 22,50 euro (inclusief hapje en drankje). De stichting spant zich in voor twee townships in Stellenbosch (Zuid-Afrika) en stelt per dag 1200 broodmaaltijden ter beschikking en ondersteunt drie weeshuisjes. Reservering door betaling vooraf op rekening van NL RABO 0106760629 ten name van Stichting SOS-Kayamandi. Meer info:  www.sos-kayamandi.nl.

'Weg in Tao'

ARNHEM - In het centrumgebouw van het Lectorium Rosicrucianum aan de Velperweg 58 in Arnhem heeft dinsdag 16 november een lezing plaats met als onderwerp  'Weg in Tao'. Spreekster is Elly Nooyen. Stilgestaan wordt bij vragen als Wat is Tao? Wat heeft mij dit te zeggen? Er is veel ruimte voor interactie. De lezing is vrij toegankelijk en is van 20.00 uur (inloop vanaf 19.30) tot 22.00 uur. Belangstellen dienen zich vooraf aan te melden via de website www.rozenkruis.nl/Arnhem.