De vijf genomineerden met in het midden winnares Teisje Haarman.
De vijf genomineerden met in het midden winnares Teisje Haarman. Foto: Chiel Eijt

Teisje Haarman wint Challenge Binnenstad Arnhem

Algemeen

ARNHEM – Teisje Haarman (9) is de winnaar van de Challenge Binnenstad Arnhem. Haar idee is uitverkoren door de bijna duizend mensen die online hun stem uitbrachten. Zij wil van de hele binnenstad één grote speeltuin maken. 

Zij bedacht een route langs elf plekken waar een speeltoestel past of een spel op de grond geschilderd kan worden. De jury was verrast toen zij, pas na de selectie, ontdekte dat de bedenker van het plan negen jaar oud is. 

Wethouder Jan van Dellen zette haar, tijdens de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het vijfjarig lustrum van Platform Binnenstad Arnhem in Musis Sacrum, in het zonnetje. Hij gaf aan dat hij als sportwethouder zeer gecharmeerd is van haar idee en dat hij ook andere inzendingen die gericht zijn op sport en spel in de binnenstad bij de uitvoering wil betrekken.

Teisje ontving een ‘Dit is PAS Arnhem’ cadeaukaart ter waarde van 500 euro. Maar haar mooiste beloning is dat de gemeente haar idee in samenspraak met haar gaat uitvoeren. De jury onder leiding van Van Dellen had haar idee en vier anderen uitgekozen uit meer dan vijftig inzendingen. Arnhemmers konden online kiezen uit deze vijf genomineerden en tilden Teisje op het schild.

De Arnhemse cadeaupas was er ook voor de andere vier genomineerden. Zij kregen ieder 250 euro. Hans Verbugt, directeur van Musis & Stadstheater Arnhem, gaf Teisje ook nog het eerste exemplaar van de speciale Musis-versie van ‘Dit is PAS Arnhem’.

Teisje was niet de enige die pleitte voor meer sport en spel in de binnenstad en ook ideeën om de stad te vergroenen waren talrijk. Alle inzendingen zijn sowieso doorgestuurd naar de gemeente Arnhem die ze waar mogelijk betrekt bij haar plannen voor de toekomst. Te denken valt aan de suggesties voor meer vast groen in de binnenstad, ondergrondse afvalsystemen en straatmeubilair.

Afbeelding