Daniëlle Bouwmeester en Pauline Fokkelman.
Daniëlle Bouwmeester en Pauline Fokkelman. Foto:

Immateriële Cadeauwinkel ‘voor bijzondere herinnering’

Algemeen

ARNHEM - Aan de Klarestraat 27a in Arnhem zit een niet alledaagse winkel: de Immateriële Cadeauwinkel. Een groep professionele theatermakers en kunstenaars geeft een andere draai aan ‘de kunst van het geven’. 

“Elk jaar rond Sint en Kerst kun je je verbazen over colonnes mensen die bepakt en bezakt met tassen vol spullen door de binnenstad lopen. Hoe tof dat er deze feestmaanden een duurzaam alternatief is in de binnenstad van Arnhem: een pop-up winkel met immateriële cadeaus. Je kunt je geliefde of kennis een ervaring of belevenis cadeau doen zonder je schuldig te hoeven voelen over de impact van je gift op het milieu. Zo past cadeautjes geven helemaal bij deze tijd”, aldus de initiatiefnemers theatermakers Daniëlle Bouwmeester en Pauline Fokkelman. “Want waarom niet een verhaaltje voor het slapengaan, een gedicht of lied cadeau doen. Veel persoonlijker, gegarandeerd duurzaam en leidend tot een bijzondere herinnering.” 

Danielle is al jaren bezig om rituelen en cadeaus te ontwerpen gebruikmakend van bestaande materialen. Pauline richtte 10 jaar geleden een immateriële cadeauwinkel online op. Zij ontmoetten elkaar bij Mime Oost en delen hun liefde voor verbeelding, bewustzijn van het klimaat en noodzaak tot verwondering. Bevriende kunstenaars haakten aan en het idee voor de Immateriële Cadeauwinkel ontstond. 

Naast een cadeau voor een ander kopen kun je zelf ook even op adem komen door bijvoorbeeld naar een verhaaltje te luisteren in een lekkere luie stoel met een kopje thee of een goed gesprek te voeren in de schommelbank. Ook kun je gewoon even binnenwandelen voor inspiratie. Cadeaus zijn al verkrijgbaar vanaf 5 euro. Al zullen de meeste cadeaus iets duurder zijn. “Kom in november of december gewoon eens langs voor inspiratie. Want spullen zijn er al genoeg en van oprechte aandacht kun je niet genoeg krijgen.” 

Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

www.andercadeau.nl