Arnhem kleurt oranje

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Orange the World wil van 25 november t/m 10 december de wereld weer in een oranje gloed zetten. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor huiselijk geweld en vrouwengeweld en wil helpen het taboe over praten over geweld tegen vrouwen doorbreken. Ook gemeente Arnhem doet weer mee met het verlichten van gebouwen, bruggen en fontein. 

 In Arnhem zetten de Soroptimistenclubs Arnhem en Arnhem Oost samen de schouders onder deze campagne. Het regionale startsein Orange the World is donderdag 25 november om 19.00 uur in Rozet. Dan worden met een druk op de knop veel gebouwen oranje aangelicht. De actie in Arnhem wordt geopend door wethouder Roeland van der Zee.

In het Focus Theater wordt dinsdag 30 november om 19.45 uur de film ‘Buiten is het feest’ vertoond. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Arthur Japin en is gebaseerd op het levensverhaal van Karin Bloemen. Bloemen gaat na de film met het publiek is gesprek over de boodschap van deze film. Burgemeester Ahmed Marcouch houdt een toespraak over geweld tegen vrouwen en kinderen. Graag reserveren. 

Verder worden tijdens de actieperiode op twee zaterdagen in de binnenstad folders uitgedeeld om aandacht te vragen voor Orange the World, is in het stadhuis een tentoonstelling te zien van werken van Renneke van der Linden en verkopen lokale bakkers oranje tompoezen. “Geweld tegen vrouwen en kinderen is niet nodig. Laten we met z’n allen proberen om het een halt toe te roepen. Dat begint bij bewustwording en de erkenning dat het bestaat”, aldus de lokale organisatie. 

www.orangetheworld.nl