Repetitie van 'Suikerspinsel'.
Repetitie van 'Suikerspinsel'. Foto: Firma Zorgbehang

Arnhemse theatergroep kaart actuele GGZ thema’s aan

Algemeen

ARNHEM - De Firma Zorgbehang speelt vrijdag 10 en zaterdag 11 december hun nieuwe voorstelling ‘Suikerspinsel’ (vanaf 14 jaar). “Theater over de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) waarbij eigen ervaringen van spelers de bron van inspiratie zijn”, aldus de Arnhemse theatergroep. 

De voorstelling wordt gespeeld in Huis van Puck aan het Kazerneplein 6-2 in Arnhem op 10 en 11 december. Aanvang 20.00 uur, nabespreking vanaf 21.00 uur. Entree 8,50 euro, reserveren: reserveringen@defirmazorgbehang.nl 

“Op unieke wijze geven wij een andere kijk op de GGZ en maken zichtbaar én invoelbaar wat normaal verborgen blijft. Afgelopen jaar zijn we ondanks de ups en downs door corona doorgegaan met het ontwikkelen van onze nieuwste voorstelling. Een voorstelling die vertelt en getoond MOET worden.  Een voorstelling die de actuele misstanden in de GGZ met lef aankaart. De wachtlijstproblematiek, overbelasting van de zorgverlening, corona lasten, wanhoop met een laag humor en cynisme.” 

“Stap in de rollercoaster van ‘Suikerspinsels’. In deze voorstelling gaan we op zoek naar de grens tussen gek en normaal. Wie bepaalt die grens? Bestaat die grens eigenlijk wel? Wat is normaal? Wanneer is het gek? Als mens hebben we één ding gemeen. De behoefte aan contact. Wat als dat niet lukt? Waar ga je naar toe? Waar kom je terecht als je het niet meer weet? Als je wacht…op een arm, een oor, een glimlach, een eenhoorn. Dwaal met ons mee over deze kermis vol vermaak en vertier. Een plek waar niemand alleen lijkt te zijn. Eén ding is zeker. Iedereen komt aan de beurt. Als je maar lang genoeg wacht…”