Concept kandidatenlijst GroenLinks Arnhem

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Het bestuur van GroenLinks Arnhem heeft de concept kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 bekendgemaakt. “Het is een lijst waar ervaring en vernieuwing hand in hand gaan.”

De kandidatenlijst moet nog formeel door de leden worden bevestigd. Dit zal gebeuren via een online stemming van 2 tot en met 8 december waarbij de bekendmaking volgt op de ALV van 9 december. 

1. Cathelijne Bouwkamp

De lijst wordt aangevoerd door Cathelijne Bouwkamp. Zij is afgelopen zomer door de leden gekozen als lijsttrekker.

2. Mark Coenders

Mark heeft inmiddels ruim 7,5 jaar raadservaring en is als fractievoorzitter van de grootste partij in de gemeenteraad uitstekend in staat om GroenLinks idealen te vertalen in concrete voorstellen voor de stad. Mark zet zich in voor een rechtvaardige stad en werkt onverschrokken aan het tegengaan van de groeiende tweedeling tussen arm en rijk. Met zijn inzet, ervaring, enthousiasme en kennis is een hoge plek op de kandidatenlijst vanzelfsprekend. Mark is geboren en getogen in Arnhem Zuid, woont in Schuytgraaf en is werkzaam in de jeugdhulp.

3. Muriel Simonis

Muriël heeft een enorme kennis en passie voor al het groen in onze mooie stad. In haar strijd voor een duurzame stad zoekt zij altijd de verbinding. Muriël vindt het belangrijk om het gesprek aan te gaan en te luisteren naar verschillende argumenten. Door begrip te hebben voor elkaar, komen we samen verder, is haar overtuiging. Muriël is ambitieus en enthousiast en weet dit enthousiasme om te zetten in realistische en pragmatische oplossingen voor de problemen van de stad.

4. Cyriel Prinsen

Cyriel is een echte doorzetter die zich vastbijt in dossiers en zo resultaten boekt als raadslid. Hij houdt zich bezig met dossiers op het gebied van ruimtelijke ordening en wonen. In tijden van de huidige wooncrisis erg belangrijke onderwerpen voor onze stad. Goede en betaalbare woningen in een groene leefomgeving, is waar Cyriel zich hard voor maakt. Hij geldt als een expert op het gebied van de omgevingswet en vindt het belangrijk om sociale en duurzame opgaven samen op te pakken om zo bij te dragen aan een mooier en sterker Arnhem.

5. Walter de Boef

Op plek 5 staat Walter als hoogste nieuwkomer. Walter is scherp en betrokken en kan door een grote kennis van zaken ambities snel omzetten in concrete acties. Daarbij wil Walter zich graag breed inzetten voor groene, rode en paarse thema’s in onze stad. Walter werkt in ontwikkelingslanden aan uitdagingen in de landbouwontwikkeling. Ook is Walter actief lid van de LHBTI+ community.

6. Marin Nomen

Marin is een jonge talentvolle kandidaat met passie en een scherpe geest. Marin wil zich inzetten voor een eerlijke en sociale stad en vindt het belangrijk dat daarbij eerlijke en duurzame keuzes worden gemaakt voor nu en voor de toekomstige generaties. Marin heeft een opleiding journalistiek gedaan en is lid van het bestuur van DWARS Gelderland geweest.

7. Özgür Dayioglu

Özgür Dayioglu heeft raadservaring, als fractievolger en raadslid voor GroenLinks Arnhem. Özgür is een man die midden in de samenleving staat en zich hard maakt voor solidariteit en een stad waar iedereen zich veilig kan voelen. Özgür is zeer enthousiast en weet mensen te motiveren en te activeren. Zijn werk als voetbaltrainer is hem op het lijf geschreven en maakt dat hij als geen ander weet dat je door samenwerken resultaten boekt. Özgür is een verbinder die met een groene en sociale blik mensen bijeenbrengt.

8. Carmen Quint

Carmen is een gedreven en enthousiasmerende kandidaat die van aanpakken weet. Als docent communicatie aan de HAN zet zij zich in voor studenten en het HBO onderwijs. Daarnaast heeft zij onder andere al ervaring opgedaan bij de lokale studentenvakbond AKKU. Dit werk heeft haar activisme aangewakkerd om op te komen voor de belangen van anderen. Een rechtvaardige stad staat bij haar hoog in het vaandel en via de politiek wil ze daar graag een bijdrage aan leveren. Carmen zal zich met haar harde werken en enorme motivatie het raadswerk snel eigen maken en zo samen met de fractie groene en linkse idealen waarmaken voor alle Arnhemmers.

CONCEPT KANDIDATENLIJST GROENLINKS ARNHEM

1. Cathelijne Bouwkamp

2. Mark Coenders

3. Muriël Simonis

4. Cyriel Prinsen

5. Walter de Boef

6. Marin Noomen

7. Özgür Dayioglu

8. Carmen Quint

9. Jorian Bakker

10. Joost Gerretschen

11. Elise Renkema

12. Bastiaan Kuijt

13. Tülay Gemici

14. Edwin van der Brug

15. Lesley ten Kleij

16. Karlijn Trouerbach

17. Rien Vermeer

18. Heichina Hidding

19. Peter Fischer

20. Erik Opdam

21. Allison Luger

22. Suzanne Dekker

23. Ad Boogaard

24. Sandra Babukhan

25. Ruud de Jong

26. Renée Wagenvoorde-van der Harst

27. Margreet Koetzier

28. Annemiek Zeelen

29. Tobias de Groot

30. Ronald Paping