Speedsoccer, nu ook in Arnhem.
Speedsoccer, nu ook in Arnhem. Foto: Frank Myszka

Speedsoccer nu ook in Arnhem

Sport

ARNHEM - Speedsoccer is een nieuwe variant van voetbal en één van de snelst opkomende sporten in Nederland. Het is een dynamische, non-stop vorm van 5 tegen 5 voetbal die wordt gespeeld op speciale outdoor kunstgrasvelden met boarding. Sinds kort is het ook mogelijk om speedsoccer te spelen in Arnhem. Vanaf 24 november start een competitie voor volwassenen op Sportcentrum Valkenhuizen. Teams kunnen zich hier voor aanmelden.

Speedsoccer is ontstaan in Engeland en daar erg populair. Het is een dynamische, non-stop vorm van 5 tegen 5 voetbal dat je speelt op speciale outdoor kunstgrasvelden met boarding. Het baltempo is hoog, de bal kan niet uit gaan en kopballen zijn niet toegestaan. Het is een dynamisch en aantrekkelijk spel met veel balcontact, acties en doelpunten. De teams zijn klein en je stelt ze zelf samen. Ideaal voor vrienden en/of collega’s dus. Het is geschikt voor alle spelniveaus en de ideale manier om veilig en sociaal sportief bezig te zijn. Het voordeel is dat je altijd thuiswedstrijden speelt. Geen extra reistijden dus.

Woensdagavondcompetitie 18+

Vanaf woensdag 24 november start de woensdagavondcompetitie op Sportcentrum Valkenhuizen. In het kort betekent dat:

Wil je speedsoccer eerst uitproberen voordat je de competitie begint? Doe dan mee met een oefentoernooi op 10, 16, 17 of 22 november of speel een testwedstrijd. Maak kennis met het concept en bepaal het niveau van je team. 

Op www.speedsoccerarnhem.nl vind je alle informatie.