Solo-performance over macht en ongelijkheid tussen man en vrouw

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Merel Severs is nieuw als maker bij De Nieuwe Oost. Maandag 15 november staat ze met haar voorstelling Let me tell you something you already know in Theater a/d Rijn in Arnhem. Het is een talige, fysieke en persoonlijke performance over een wereld waarin nuance en empathie ondergesneeuwd raken en machtsmisbruik en geweld aan de orde van de dag zijn. Aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie en tickets: https://www.theateraanderijn.nl/productie/let-me-tell-you-something/

In haar voorstelling legt Severs de absurditeit van de ongelijkheid tussen man en vrouw bloot. Ze bevraagt alles wat ze tot nu toe als ‘normaal’ beschouwde, rebelleert tegen het feit dat ze als vrouw voortdurend in een hokje wordt geduwd en kantelt het mainstream, mannelijke, heteroseksuele narratief. Dat doet ze op een hoogstpersoonlijke manier en verwerkt ook haar eigen confrontaties met seksisme en machtsmisbruik. Daardoor wordt de voorstelling intens en pijnlijk herkenbaar voor iedereen in de zaal.

In november staat Theater a/d Rijn in het teken van de de nieuwste generatie vrouwelijke makers. Tussen 11 en 18 november zie je naast Let me tell you something you already know, ook de voorstellingen Talking Songs en Odette, Kater en de Lul. De diverse uiteenlopende theatervoorstellingen brengen thema’s als seksualiteit, stereotypen en familiebanden.

Meer informatie: https://www.theateraanderijn.nl/over/nieuws/#the-future-is-female