'Vitesse in de 
jaren '80'

'Vitesse in de 
jaren '80'

ARNHEM - Zondag 24 oktober, voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse - Go Ahead Eagles, is in GelreDome het eerste exemplaar van 'Vitesse in de jaren 80' aangeboden aan oud-Vitessenaar Roel Smand, die in de jaren 80 de meeste wedstrijden voor Vitesse speelde. Het is het derde deel in de reeks van Ferry Reurink over de Arnhemse voetbalclub. 

De vreugde in de stad Arnhem is zeer groot als in mei 1989 Vitesse promoveert naar de Eredivisie en, een week later, ook het kampioenschap in de Eerste Divisie binnenhaalt. Onder leiding van de legendarische trainer Bert Jacobs maken de geel-zwarten daarna een verpletterende indruk op het hoogste niveau. 
Het contrast met de rest van het decennium, gekenmerkt door een opeenstapeling van tegenvallers, is groot. Na de degradatie uit de Eredivisie in 1980 komt zowel sportief - voorlaatste in de Eerste Divisie vijf jaar later - en financieel de bodem in zicht. In juni 1985 wordt op het laatste moment een faillissement voorkomen en kan er eindelijk worden gebouwd aan de toekomst.

Interactieve
lezing rond
thema sterven

ARNHEM - José Mosselveld verzorgt zaterdag 13 november een interactieve lezing met als onderwerp 'Sterven is opnieuw geboren worden'. De bijeenkomst is op locatie Brugstraat 5 in Arnhem (vlakbij Arnhem Centraal) van 10.00 tot 12.00 uur. Mosselveld is priester in de Christengemeenschap regio Arnhem. Ze staat stil bij vragen als: Wat kunnen we verwachten van het sterven? En na het sterven? Zijn er manieren om die drempel op een spirituele manier makkelijker te nemen? Aanmelden: mbroensdebont@hotmail.com.

Dorcas
Voedselactie

ARNHEM - Dorcas houdt van 31 oktober tot en met 7 november de Dorcas Voedselactie. In Arnhem wordt op meerdere locaties geld ingezameld voor voedsel voor mensen in Oost-Europa. Voor 15 euro kan Dorcas een voedzaam voedselpakket samenstellen. Dat voedsel wordt lokaal ingekocht bij partners in de regio.


De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd.