Geniet van de herfst!
Geniet van de herfst! Foto:

Op pad met de boswachter

Herfstwandeling over landgoederen

OOSTERBEEK - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op woensdag 10 november een herfstwandeling over de landgoederen Zilverberg en Oorsprong. 

Een gebied met bossen, akkers en waterpartijen. De boswachter neemt u mee op reis door de tijd en vertelt over de geschiedenis van beide landgoederen. Weet u waar het vroegere landhuis van de Zilverberg heeft gestaan? Wist u bijvoorbeeld dat water bepalend is geweest bij de ontwikkeling van De Oorsprong tot gerenommeerde buitenplaats? Heeft u al eens gehoord dat er op het landgoed een suikerfabriek en later een stroopfabriek hebben gestaan? Wat is er allemaal gebeurd tijdens de slag om Arnhem in 1944? En heeft u al eens een kijkje genomen bij het historische zwembad, dat onlangs is gerestaureerd? De boswachter besteedt onderweg aandacht aan al deze onderwerpen. 

Start: 13.30 uur. De tocht duurt circa 2,5 a 3 uur. Deelname: 5,00 euro, 4 t/m 12 jaar 2,50 euro, donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren (verplicht!): www.glk.nl/activiteiten.