Performancecollectief La Isla Bonita.
Performancecollectief La Isla Bonita. Foto:

Voorstelling over toekomst voortplanting

ARNHEM - Op donderdag 11 november staat performancecollectief La Isla Bonita in Theater aan de Rijn in Arnhem met haar nieuwe voorstelling Odette, Kater en de Lul. La Isla Bonita onderzoekt de toekomst van voortplanting in futuristisch kostuumdrama

Het futuristische kostuumdrama is gemaakt vanuit nieuwsgierigheid naar de toekomst van gender, seks en voortplanting. Is ectogenese, waarin nieuw leven groeit in een kunstmatige zak, de voortplanting van de toekomst?

Verwacht een fysiek onderzoek naar wat de toekomst van de mensheid - met focus op seksualiteit en voortplanting - gaat zijn met de naderende technologische vernieuwingen. Een feministisch én wetenschappelijk onderbouwd pleidooi voor lichamelijkheid. Hoe verschuiven de rollen van man/vrouw/non-binair/trans-personen wanneer technologie een belangrijke rol krijgt in het voortplantingsritueel? 

Gehuld in de draperieën van het hemelbed voor een Aerial dance, schetst La Isla Bonita een scenario waarin vier vrouwen samen een kind krijgen. Wat betekent dit voor het ouderschap? Een voorstelling gemaakt vanuit nieuwsgierigheid naar de toekomst.

www.theateraanderijn.nl