Bert Keizer, schrijver, arts, filosoof. (Foto: Werry Crone)
Bert Keizer, schrijver, arts, filosoof. (Foto: Werry Crone) Foto:

Arts-geriater te gast in Funeraire Salon

HUISSEN - Woensdag 10 november is arts-geriater, filosoof en schrijver Bert Keizer tweede gast en spreker in de Funeraire Salon. De locatie is voor één keer niet de Rouwhuiskamer maar de Kapel van het Dominicanenklooster in Huissen (ingang Kloosterlaan). 

Keizer vertelt over het leven en werken in het verpleeghuis en euthanasievraagstukken. De toegang is gratis. Aanvang 20.00 uur. Voor déze lezing graag aanmelden vóór 6 november (info@tumulus.nl of 026-3258440). Coronatoegangsbewijs verplicht. 

Keizer heeft jarenlange ervaring als verpleeghuisarts en stervensbegeleider en vertelt over de toepassing van (medische) zorg in Nederland en in het bijzonder dat van de oudere medemens. Vanuit zijn werk in de levenseindekliniek, deelt hij zijn gedachten en ervaringen over het vrijwillig beëindigen van het leven. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Eveline Rosenhart, celliste van het Phion (voorheen Het Gelders Orkest).

Uitvaartondernemers Cunera Schaapveld (Tumulus Uitvaart) en Britt van Uem (Sonsdaal Uitvaartzorg) geven in de Funeraire Salon boeiende sprekers het woord over thema’s rondom de dood. 

U kunt zich voor één of meerdere lezingen aanmelden (via info@tumulus.nl of 026-3258440):

20 januari: Natascha Dröge-Steenbergen, notaris, over nut en noodzaak van het (levens)testament.

14 april: Marinus van de Berg, verpleeghuispastoor en schrijver over zorg, rouw en verlies.

9 juni: Open Huis.