De jonge cellogrootmeester Benjamin Kruithof. (Foto: Kaupo Kikkas)
De jonge cellogrootmeester Benjamin Kruithof. (Foto: Kaupo Kikkas) Foto: kaupo kikkas

Sterdirigent dirigeert
Tsjaikovski en Schubert

ARNHEM - Sterdirigent Hartmut Haenchen en de jonge cellogrootmeester Benjamin Kruithof staan begin november op het podium bij Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Donderdag 14 november in Musis Arnhen, aanvang 14.00 uur. Kaarten 35,00 euro.  


Hartmut Haenchen sinds jaar en dag één van de meest vooraanstaande Duitse dirigenten, neemt Benjamin Kruithof onder zijn vleugels die zijn compleetheid toont met de befaamde Rococo variaties van Tsjaikovski. Verder leidt Haenchen het orkest in de pittige Ouverture ‘Fidelio’ van Beethoven en in de grootse Negende Symfonie van Schubert.

Het concert is een ware ontmoeting tussen jong en oud. Twee musici van verschillende generaties delen hun visie op de muziek met elkaar en laten het samensmelten. Zo ervaar je werkelijk hoe universeel en tijdloos de kunst van het musiceren is. 

Benjamin Kruithof is een jonge virtuoos die ondanks zijn nog korte carrière al veel van zich heeft laten horen. Afgelopen najaar won hij niet alleen de eerste prijs maar ook de publieksprijs tijdens het concours van de Cello-Biënnale in Amsterdam. ‘Gepolijst cellospel en extraverte podiumpresentatie' oordeelde de jury over zijn optreden. Hartmut Haenchen staat bekend om zijn zeer grondige voorbereiding. Elke partituur wordt muzikaal en historisch grondig onderzocht om zo dicht mogelijk bij de bedoeling van de componist te komen. 


Die grondigheid kan Harmut Haenchen prachtig kwijt in de Symfonie nr. 9 van Schubert.